Kornélia 2024. március 3.
logo

Helyreigazítás

MNO
2007.10.30. 12:05

2007. október 9-étől közölt „Buda Péter: Keresztvetés és bomba” című írásunkban valótlanul híreszteltük, illetve a valóságot abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Buda Péter nyilatkozta volna, hogy „Pusztán az erkölcs erejével nem lehet legyőzni egy állig felfegyverzett szennyes hatalmat. Ez olyan, mintha keresztvetéssel akarnánk egy bombát hatástalanítani. Szükség van persze az erkölcsi forradalomra, de nem elég a győzelemhez. Ezért van szükség olyan erőre, mely nem pusztán erkölcsi erő, de ezt is át kell, hogy hassa az erkölcs és a fegyelem.”

A valóságban a közlést Buda Péter Zámbó Károly katolikus paptól idézte a Népszava napilapban megjelent „Keresztvetés és bomba” című cikkében. Az idézett közlés ráadásul nem Buda Péter álláspontját tükrözi, aki cikkében éppen a fenti szövegtartalom erőszakos, fundamentalista, a napi politikába nem megengedhetően beavatkozó jellegének kritikáját fogalmazza meg.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.