időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

November 1-jétől tilos az utcai italozás Mosonmagyaróváron

MNO
2007.10.29. 10:50

November 1-jétől tilos az utcai italozás Mosonmagyaróváron. A közterületi alkoholfogyasztást legutóbbi ülésén rendelettel tiltotta meg az önkormányzat - közölte Szabó Miklós polgármester az MTI érdeklődésére hétfőn.

A városvezető tájékoztatása szerint szabálysértést követ el, s 50 ezer forintig megbírságolható, aki a rendeletet megszegi. A polgármester hangsúlyozta: a szabályozást fontos lépésnek tartja a rendteremtés irányába, noha tisztában van azzal, hogy a rendelet egyik napról a másikra nem vet véget végérvényesen az utcai randalírozásoknak.

Az önkormányzat az éjszakai garázdaságok megfékezése érdekében határozott egyhangúlag a tiltásról, mivel a csoportokba verődő fiatalok italos állapotban történő hangoskodása, a verekedések, a padok, az ereszcsatornák, a virágtartók megrongálása, különösen a hétvégeken egyre gyakoribbá váltak. A tilalom alól kivételt képeznek a vendéglátóegységek teraszai, az engedéllyel szervezett alkalmi szabadtéri rendezvények és a szilveszter éjszaka. Magyarországon néhány településen már tiltják a közterületi alkoholfogyasztást.

A mosonmagyaróvári önkormányzat szakemberei a rendelet előkészítés fázisában tanulmányozták egyebek között Dabas, Mezőkövesd, Gyomaendrőd, Szekszárd hasonló tárgyú rendeletét, s az ott szerzett tapasztalatokat hasznosították a mosonmagyaróvári rendeletalkotásnál.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.