Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tovább tarthat a nyomozás – Zuschlag még nem vallott

<p>A Zuschlag-ügyben még további bizonyítási cselekmények indokoltak, ezért úgy tűnik, hogy a nyomozás nem fejeződik be az előzetesen kijelölt  – november 17-i – időpontig. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megyei főügyészhelyettese elmondta azt is, hogy Z. János eddig nem tett vallomást. </p>

MNO
2007. 10. 25. 7:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan nem tudja befejezni a Zuschlag-ügy nyomozását a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az előzetesen kitűzött határidőig, november 17-ig, mert a bizonyítási eljárás elhúzódik – közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes csütörtökön. „Jelen pillanatban, a bizonyítás előrehaladtával úgy tűnik, hogy még további olyan bizonyítási cselekmények indokoltak, amelyek miatt nem tartjuk valószínűnek a nyomozás befejezését november 17-ig” – mondta a megyei főügyészhelyettes.

A nyomozás határidejének meghosszabbítását, mivel már két éve tart a nyomozás, a Legfőbb Ügyészségre kell előterjeszteni. Az előterjesztésnek a kitűzött határidő előtt 10 nappal, tehát november 7-ig meg kell érkezni a Legfőbb Ügyészségre.

Kérdésre válaszolva Szabó elmondta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János eddig nem tett vallomást.

A nyomozás érdekére tekintettel, arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a gyanúsítottak közül tett-e valaki vallomást.

Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Zuschlag Jánost, az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének korábbi ügyvezető elnökét. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag Jánost és hét társát különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja társadalmi szervezetek által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A Szegedi Városi Bíróság október 19-én Zuschlag János előzetes letartóztatását legfeljebb három hónapnyi időtartamra, 2008. január 21-ig meghosszabbította. Az ügy két további gyanúsítottja, Lados István – Zuschlag személyi titkára – és Katus Ferenc is előzetes letartóztatásban van.
(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.