Zuschlag újabb 60 napig a rács mögött maradhat

Zuschlag János előzetes letartóztatásának meghosszabbítását fontolgatja az ügyészség – jelentette a Hír TV. A hírcsatorna úgy tudja, hogy a nyomozó hatóság 60 nappal hosszabbítaná meg a különösen nagy értékű, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Z. János előzetes letartóztatását. Köztudott, hogy az MSZP-s politikus esetében tartani lehetett az elrejtőzéstől, így szeptember 21-én letartóztatták.

MNO
2007. 10. 15. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zuschlag János előzetes letartóztatásának meghosszabbítását javasolja a kecskeméti ügyészség. A 80 milliós alapítványi csalási botrányban maffia-bűncselekménnyel gyanúsított volt szocialista politikus 30 napos előzetese ezen a hétvégén jár le. A Hír TV információi szerint Zuschlagot még 60 napig rács mögött tartaná az ügyészség. Zuschlag mellett személyi titkára, Lados István, valamint Katus Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista tagja is előzetesben van. Z. Jánost és Ladost különösen nagy, Katust pedig jelentős értékű, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják. Akár 20 évet is kaphatnak.

Ismeretes, hogy a Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én rendelte el Zuschlag János, majd egy héttel később személyi titkára, Lados István előzetes letartóztatását. Mint arról az MNO is beszámolt, az ügyben Gyurcsány Ferencet is meghallgatta szeptember végén a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A dolog érdekessége, hogy az egykori ifjúsági miniszter titokban érkezett Kecskemétre. Néhány nap múlva – szintén titokban – Szilvásy Györgyöt, a titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli minisztert, a hajdani sportminisztérium közigazgatási államtitkárát is meghallgatta tanúként a főügyészség.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz „rendeltetésszerű használatával” nem tudnak elszámolni.
(hírTV/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.