időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Az egriek kórházukért demonstráltak, a rendőrség káoszt okozott

MNO
2008.02.29. 08:24

<p>Mintegy kétszázan tüntettek Egerben a megyeháza előtt pénteken. A demonstrálók félpályás útlezárással is hangot adtak véleményüknek: úgy gondolják, hogy az egri kórházra pályázó HospInvest nem tudja ellátni a regionális gyógyító feladatokat. </p>

Az Egri Markhot Ferenc kórház funkcionális privatizációja ellen tüntettek pénteken mintegy 200-an Egerben a megyeháza előtt. A demonstrációt abból az alkalomból rendezte több civil szervezet, hogy a megyegyűlés pénteki ülésén dönt a kórház vagyonkezelésére kiírt pályázatról.

Mint a Magyar Nemzet megírta, a megyei közgyűlés pénteken tárgyal arról, hogy a kórház magánkézbe kerüljön-e. A demonstráció szervező úgy látják, az esélyes HospInvest már több településen bebizonyította, hogy képtelen ellátni a regionális gyógyító feladatokat.

A dolog érdekessége – mint arról lapunk pénteki számában beszámoltunk –, hogy körülbelül 150 rohamrendőrt vezényeltek át Budapestről a hevesi megyeszékhelyre a tüntetés biztosítására. Ezt egyébként a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kérte.

A demonstrációval egy időben a szervezők félpályás útlezárást alakítottak ki az Egerre bevezető utakon.

Öt helyszínen mintegy 10-10 fellobogózott és transzparensekkel ellátott autó torlaszolta el a fél útpályát. A demonstráció és az útlezárások, valamint a fokozott rendőri jelenlét miatt közlekedési káosz alakult ki a település reggeli forgalmában.

(MTI/Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.