időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Éger István: Megszabadulni a vizitdíj intézményétől

MNO
2008.02.29. 07:20

Éger István: Mi hát a teendő? Az eddigi fejtegetésekből egyértelműen kitűnik, a vizitdíj-napidíjrendszert meg kell szüntetni, helyébe stabil, értékálló és értékkövető, költségérzékeny, járulék- és adóalapú finanszírozásra van szükség. Mivel minderről a jelenlegi döntéshozók nem hajlandók hallani, erőszakos, hamis demagógiával, nyíltan és erőszakosan (a betegellátó helyeket sem kímélve) kampányolnak önös érdekeik szerint (nem átallnak a bevételek visszapótlásától való elzárkózással fenyegetni miniszteriális szinten, ami a háziorvosok között félelmet keltve máris megosztottságot szült), a választóknak minden okuk megvan arra, hogy sorsuk irányítását a maguk kezébe vegyék, és az alkotmányos népfelség jogával élve maguk döntsenek fontos ügyeikben. Most, március 9-én a vizitdíj-napidíj-tandíj ügyében, még az idén ősszel pedig az üzleti, több-biztosítós rendszer elutasítása, az egységes, társadalmi egészségbiztosítás építése érdekében, ügydöntő népszavazás keretében tehetik meg ezt.
El kell menni szavazni! Mindenkinek! Rólunk, gyermekeinkről, unokáinkról van szó. A felelős döntés csak széles körű társadalmi bázison nyugodva lehet hiteles és időtálló.

(Magyar Nemzet, 2008. február 29.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.