időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Kulcsfontosságú győzelmet arattak férfi asztaliteniszezőink

MNO
2008.02.28. 15:35

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott 3–1-re legyőzte a francia együttest a legmagasabb osztályban maradás szempontjából kulcsfontosságú összecsapáson, a kantoni csapat-világbajnokságon.

Harczi Zsolt alakulata így a továbbiakban a 13-20. helyért küzd, s a hátralévő két összecsapásából egyszer kell győznie a biztos bennmaradás érdekében. Amennyiben a franciák nyerték volna ezt a találkozót, a magyar férfiak máris visszazuhantak volna a másodosztályba. Ennek megfelelően óriási téttel bírt a meccs, melynek nyitányán Zwickl Dániel 2–0-ra húzott el Lebessontól, a francia azonban fordítani tudott.

A folytatás viszont parádésan alakult. Jakab János remek játékkal 3–0-ra verte Salifout, majd a harmadik helyen a kisebb sérüléssel bajlódó Pázsy Ferenc is 3–0-ra győzte le Mattenet-t. Ekkor már a magyaroknál volt az előny, s Jakab János élt is a lehetőséggel, Lebessont 3–1-re múlta felül. „Büszke vagyok a fiúkra, mert összeszorított fogakkal küzdenek ebben a hatalmas mezőnyben – értékelte a franciák elleni sikert Harczi Zsolt szövetségi kapitány. – Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, nagy fegyverténynek tartom, hogy a hármas helyen sikerült győznie. Jakab jól küzd és Zwickl sem játszik rosszul, őt azonban olykor nagy ívben elkerüli a szerencse. Szeretném, ha már holnap sikerülne biztosítani helyünket az első osztályban a 2010-es moszkvai vb-re.”

A magyarok következő találkozójukat pénteken, közép-európai idő szerint reggel 6 órakor a fehéroroszokkal vívják. A leendő ellenfél legnagyobb ásza, a sportág egyik világklasszisa, Vlagyimir Szamszonov is Kantonban van, a kérdés az, hogy játszik-e a magyarok ellen? Amennyiben pénteken újra Jakabék nyernek, biztosítják helyüket a legmagasabb osztályban, ha nem, akkor szombaton tehetik meg ezt a vb számukra utolsó meccsén.

(NSO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.