időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Március 4-től újra működik az ukrán parlament

MNO
2008.02.25. 17:47

Hétfőn kerekasztal-tárgyaláson mind az 5 parlamenti frakció egyetértett abban, hogy március 4-én tartsák meg az ukrán parlament plenáris ülését – írja a Podrobnosti.net internetes hírújság.

Hétfőn a politikai frakciók képviselői, kivéve a Kommunista Pártot, azt tervezik, hogy aláírják azt a politikai egyezményt, amely a továbbiakban biztosítaná a parlament akadálytalan munkáját. A dokumentum aláírása után, március 4-től a parlament a továbbiakban naptár szerint meghatározott rendben fogja megtartani a plenáris üléseit.

Arszenyij Jacenyuk, a képviselőház elnöke elmondta, hogy a politikai egyezmény véglegesítésére egy speciális munkacsoportot hoznak létre. Ez frakciónként két emberből fog állni, akik minden észrevételt és ajánlatot figyelembe vesznek majd. A csoport már a mai napon elkezdi a politikai egyezmény megvizsgálását, valamint a plenáris ülések napirendjének összeállítását.

(karpatinfo.net)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.