időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Tímár: A Plymouth sikereinek egyik titka a magyar nyelv

MNO
2008.02.25. 15:36

Tímár Krisztián, az angol másodosztályú Plymouth Argyle futballistája a helyi sajtó képviselőinek adott nyilatkozatában a csapat új titkos fegyverét árulta el. A középső védő szerint nem kis haszna származik az együttesnek abból, hogy csapattársával, Halmosi Péterrel senkitől sem zavartatva irányíthatják egymást a pályán magyarul.

A 28 éves középső védő meghatározó szerepet játszik abban, hogy az Argyle a Premier League-be való feljutásért küzd mostanság. Az elmúlt négy meccsüket sorozatban megnyerték, és az ötödik helyen állnak jelenleg a Championshipben. A gárda másik magyarja, Halmosi is kitesz magáért. Nyolc gólt vállalt eddig ebben a szezonban, az elmúlt négy meccsen pedig négyszer volt eredényes. Az is figyelemre méltó, hogy a plymouthiak minden meccsüket megnyerték, amelyen Halmosi betalált. A bal szélső kétszer is megzörgette a Burnley hálóját a legutóbbi, múlt szombati bajnokin a másodosztályban, amelyen 3–1-re győzedelmeskedtek a délangolok. A keménykötésű hátvéd, Tímár Krisztián úgy gondolja, újsütető sikereik kulcsa, hogy titkos fegyverre akadtak csapattársával és egyben honfitársával, a válogatott játékos Halmosival. „Rendszeresen kommunikálunk magyarul Péterrel a mérkőzéseken, szólok neki, hogy hova helyezkedjen, a pályán senki sem sejti soha, mire készülünk.”

„Nemcsak a zöld gyepen, hanem a mindennapi életben is összetartunk. Közel lakunk egymáshoz, és a feleségeink is barátnők” – mesélte Tímár az angol újságíróknak. Halmosi egyébként abban a lakásban talált új otthont magának, ahol korábban az ugyancsak magyar válogatott Buzsáky Ákos rendezkedett be. Korábban Buzsáky is az egyik húzóembere volt az alakulatnak, de novemberben átigazolt a rivális Queens Park Rangershez. Paul Sturrock együttese a hétvégén éppen magyar rangadót játszik: ahhoz a West Bromwich Albionhoz látogatnak, amelynek sztárja egy bizonyos Gera Zoltán. A Baggies egy hellyel és három ponttal előzi meg Tímárékat a táblázaton, a plymouthiak legalább egy ponttal szeretnének távozni Birminghamből.

(NSO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.