Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Fidesz: Milliárdokat költött a kormány tanulmányokra (+videó)

<p>Közel 17 millió vizitdíjnak megfelelő összeget, azaz több mint ötmilliárd forintot költött el a kormány tanulmányokra 2002-től 2007-ig – állítja Ágh Péter fideszes képviselő. Mint vasárnapi sajtótájékoztatóján kiemelte: észrevehetők a pártérdekek is. <br /><br /><a href="http://hirtv.net/filmek/agh_tanulmany.wmv"><strong>• Tekintse meg a Hír TV felvételét</strong></a></p>

MNO
2008. 03. 02. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matematika. A kormányszóvivő szerint egyszerű matematika, nem pedig politikai kérdés, hogy a kabinet külső szakértőkre bízza a szaktudást igénylő feladatokat. Budai Bernadett arra hivatkozott, hogy a tárcák mindig arra törekszenek, hogy a lehető legolcsóbban adjanak megbízást a külsős cégeknek.


A Fidesz szerint a kormány milliárdokat költött tanulmányokra 2002–2007 között, amelyek egy része pártérdeket szolgál – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten. A kormány összesen „több mint ötmilliárd forintot költött az elmúlt öt évben tanulmányra, (...) közel 17 millió vizitdíjról van szó” – mondta Ágh Péter sajtótájékoztatón. Hozzátette: e tanulmányokat áttekintve látható, hogy ezektől „egy fokkal sem javult az ország helyzete”.

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) tanulmányai között – amelyek éves bontásba rendezett címlistáját kiosztották a sajtó képviselőinek – számos olyan található, amelyek egyértelműen a kormánypártok érdekeit, és nem az emberek, nem az ország érdekeit szolgálják – közölte. Ezek között említette Ágh Péter azt a 2006-ban készült munkát, amelynek címe: „A magyar sajtó megosztottsága Orbán Viktor 2002-es beszédeinek tükrében”. Mint mondta, nem gondolja, hogy az emberek érdekeit szolgálta az, hogy Orbán Viktor 2002-es beszédeit elemezze egy tanulmány. A politikus a kormánypártok érdekeit szolgáló munkák körébe sorolta azt a 2003-ban készült munkát is, amelynek címe: „A Fidesz MPP 2002. december 1. és 2003. január 15. napja között folytatott kommunikációja a sajtó tükrében” címmel készült. Érdekességként említette a 2003-ban készült „Centrumban volt-e a Centrum párt” című tanulmányt, valamint azt a 2005-ös munkát, amely a választások előtt egy évvel az első választókkal foglalkozott.

Ágh Péter úgy vélte, több olyan tanulmány is készül – legalábbis ez következtethető ki a címből –, amely teljesen értelmetlen. „Elgondolkodtató és felháborító, hogy erre költik az emberek pénzét” – fogalmazott, majd hozzátette: látható, hogy van pénz, csak rossz célokra költik. Mint Ágh Péter mondta, a szakmai tartalmú tanulmányokat a minisztériumok apparátusa is el tudta volna készíteni, hiszen azért kapják a fizetésüket. Úgy vélte, ezek a tanulmányok fizetéskiegészítésként szolgáltak a kormányzat „amúgy jól fizetett kommunikációs szakembereinek”. A Fidesz politikusa közölte: a minisztériumok megküldték a Fidesz Országgyűléshez benyújtott írásbeli kérdésére a választ, amelyből mindez kiderült.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.