időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Lebukott a mecseki autófeltörő

MNO
2008.06.11. 15:19

Amint arról a bama.hu korábban beszámolt, az elmúlt hetek során szinte minden nap feltörtek legalább egy kocsit a mecseki parkolókban. A rendőrök azonban kedden este tetten értek egy férfit a Szabadság-emlékmű parkolójában, aki ötven bűncselekményt ismert be.

A gyanúsított éppen egy kocsi szélvédőjét akarta betörni, ám a zajra felfigyeltek a közelben járőröző rendőrök is: üldözőbe vették a férfit, s rövid kergetőzés után elfogták. A lopás miatt korábban elítélt férfi a közelmúltban szabadult a börtönből. Azt mondta a rendőrségen, az erdőben állt lesben. Akkor lépett akcióba, mikor azt látta, hogy táska nélkül hagyják el járműveiket az autósok. Módszere mindig ugyanaz volt.

Kővel törte be a szélvédőket, majd az utasterekből táskákat, szatyrokat vitt el. A bennük talált pénzt eltette, a feleslegesnek vélt dolgokat pedig eldobta. A 42 éves férfi az autófeltörések mellett több, mint tíz hétvégi ház kifosztását is beismerte. A férfi őrizetbe vétele után sem árt azonban az óvatosság az elhagyott parkolókban. Nemcsak az utasteret érdemes kiüríteni, mielőtt magukra hagynánk autóinkat, ugyanis a tolvajok sokszor a csomagtartóba is „bekukkantanak” – számukra csak egy mozdulat felpattintani a kalaptartót.

(bama.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.