időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Narancssárga riasztást adtak ki a Nyugat-Dunántúlra

MNO
2008.06.11. 12:26

Egy havi csapadékmennyiség hullott le Sopronban és környékén szerda délben egy óra alatt, a heves záport két centimétert meghaladó nagyságú jég is kísérte, narancssárga riasztást adtak ki a Nyugat-Dunántúlra – tájékoztatta a meteorológiai szolgálat az MTI-t.

Sopron környékén 62 milliméter csapadék hullott az elmúlt egy órában, melyet egy heves zivatargóc okozott – mondta Fodor Zoltán meteorológus. A délután folyamán nem kizárt, hogy újabb heves zivatarok alakulnak ki, melyeket jégeső és 90 km/h-t meghaladó erősségű szél kísérhet, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nyugat-Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki.

A katasztrófavédelemhez közel száz bejelentés érkezett, többnyire beázott pincék, garázsok miatt riasztották a szakembereket, mivel a csapadékelvezető rendszerek nem tudták elvezetni az esővizet – tájékoztatott Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.