időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Dél-Korea betiltotta a kínai termékek behozatalát + Kép

MNO
2008.09.25. 08:20

Dél-Korea csütörtökön betiltotta a tejport tartalmazó kínai termékek behozatalát, mivel melamint mutattak ki kínai eredetű süteményekben. Dél-Korea ezzel csatlakozott ahhoz a tucatnyi országhoz, amely a tejpor szennyezettsége miatt tilalmat rendelt el a kínai termékbehozatalra.

Kínában négy gyermek meghalt és mintegy 54 ezer betegedett meg tej melaminszennyezése miatt. Korábban Szingapúr és Malajzia is betiltotta a kínai tejtermékek importját, míg Japán és Hongkong bevonta a kínai termékeket a szupermarketek polcairól. A hongkongi kormány közölte, hogy kis mennyiségű melamint találtak a Nestlé egyik tejkészítményében.

(Fotó: Reuters)

A Nestlé Hungária Kft. tudatta, hogy nem importál Kínából tápszert, tejterméket, sem egyéb fehérjeforrást. Kínában tejipari válságot idézett elő a botrány. A tejipari cégek nem veszik át a farmerektől a tejet, a fogyasztás alaposan visszaesett, és emiatt a farmerek több tartományban nagy mennyiségben öntik ki a tejet. Több kínai tartományi vezetés határozta el, hogy szubvencióban fogja részesíteni a veszteséget elszenvedő termelőket.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.