időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

NATO-ellenőrök Veszprémben

MNO
2008.09.28. 11:49

NATO-ellenőrzést tartottak egy héten át a veszprémi helyőrségű légtérellenőrző ezrednél; a vasárnap befejeződött vizsgálat eredményéről Szűcs Pál mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka sajtótájékoztatón számolt be a megyeszékhelyen.

Az ezred megkapta a "feladatképes" minősítést – mondta a parancsnok, hangsúlyozva, hogy ez "jó vizsgaeredmény", különösen annak ismeretében, hogy a légtér-ellenőrzési feladatok ellátásában viszont a legmagasabb, a "kiválóan feladatképes" minősítést kapta az ezred.

Végtére is ez a fő feladatunk, az ezred erre hivatott – jegyezte meg a parancsnok. Tájékoztatása szerint a 90 ellenőr 12 tagországból érkezett, s az ezred hadműveleti (légtérellenőrző) feladatain túl logisztikai és védelmi képességeit is ellenőrizték. Számot kellett adniuk a katonáknak elméleti felkészültségükről is, illetve lövészeteken is vizsgáztak; összességében jó eredménnyel – tette hozzá az ezredes.

Tájékozódtak a NATO-ellenőrök az ezred technikai felszereltségről is, s Szűcs Pál szerint ez volt az egyetlen terület, amellyel kapcsolatosan "bizonyos elvárásokat" fogalmaztak meg. Mint mondta: a jövőben erőteljesebben kell fejleszteni, korszerűsíteni a technikai eszközöket, különösen a rádiós és információs rendszereket.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.