időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Több pénzt ígérnek a liberálisok a papoknak

MNO
2008.09.30. 12:46

A nemzeti liberálisok (PNL) több pénzt ígérnek a papoknak, és a fűtéstámogatási keret megnövelését is kilátásba helyezte.

Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyi miniszter bejelentette, hogy a PNL vezetősége eldöntötte a papi fizetések megemelésére és a fűtéstámogatási keret megnövelésére vonatkozó projekt elindítását. Vosganian hozzátette, hogy a papok fizetésével kapcsolatban a PNL azt a határozatot hozta, hogy tárgyalásokat kezd a romániai egyházakkal annak érdekében, hogy a papok fokozatuk alapján kapjanak fizetést. A PNL vezetője elmagyarázta, hogy százalékarányban nagyobb összegeket kapnának a szegényebb gyülekezetek, és kevesebbet a nagy létszámúak. A gazdasági miniszter azt is hozzátette, hogy az egyház költségvetési hitelek fölött fog rendelkezni, ugyanúgy, ahogyan az Egészségügyi Minisztérium rendelkezik a kórházak, az Oktatási Minisztérium pedig az iskolák esetében.

A Vosganian által bejelentett másik intézkedés a fűtési támogatási keret megnövelése a nyugdíjak emelésével arányosan, úgy, hogy azok a nyugdíjasok, akik eddig megkapták, ezután is részesülhessenek támogatásban. Vosganian elmondása szerint az alkalmazottak magán egészségügyi és nyugdíjpénztári alapokba való befektetésének rendszere is megváltozik.

(impulzus.ro)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.