időjárás 19°C Malvin 2022. október 1.
logo

Jól szervezett zsiványok garázdálkodnak Pécs környékén

MNO
2008.10.19. 08:30

Feltehetően több jól szervezett csoport is tevékenykedik a Pécs keleti városrészében, akik az elmúlt néhány hétben több tucat betörést követtek el ezen a területen – mondta dr. Murai Ágnes, a Pécsi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A napokban a Ledina környékén élő ember is jelezték, hogy sokan, főként az idősek már rettegnek attól, hogy betörnek hozzájuk – valakik ugyanis módszeresen fosztogatják a házakat. A nyomozóhatóságnál közölték, valóban jelentősen megnőtt a betörések száma, csak a Ledinán mintegy tíz ügyben nyomoznak, de vagy negyven másik hasonló ügyük is van a gyárvárosi rendőrörsön, amelyeket mind Pécs keleti városrészében követtek el az elmúlt néhány hónapban. Korábban éves szinten is csak a mostani számok töredékéről lehetett beszélni.

Az elkövetési módszerek változatosak. Míg néhány éve szinte slágernek számított a hengerzártörés, addig mára egyszerűbb, primitívebb módszerrel dolgoznak az elkövetők. A zárt ablakokat benyomják, befeszítik, ha szerencséjük van, a nyitott ablakon jutnak be a lakásba. Számos esetben előfordult azonban az is, hogy a szúnyogháló kivágták, a keretet kifeszítették, hogy elérjék céljukat, a zsákmányszerzést.

(bama.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.