időjárás 12°C Helga 2022. október 3.
logo

Újra Prohászkáról: gyűlöletkampányt folytat Gusztos?

MNO
2008.10.14. 10:56

Az ilyen provokációk a gyűlöletkampány részei – e szavakkal utasította vissza Lezsák Sándor és Balog Zoltán közös közleményében Gusztos Péter keddi parlamenti vádaskodását. <br /><br />• <strong><a href="/portal/590374?searchtext=prohászka">Lezsák: Az erőszakos baloldal minden értéket elsöpör +Képriport</a></strong>

Gusztos Péter, az SZDSZ képviselője az Országgyűlés mai ülésén a nyilvánosság előtt gyalázta Prohászka Ottokár katolikus püspök emlékét – reagált közös közleményében Gusztos szavaira Lezsák Sándor és Balog Zoltán országgyűlési képviselő.

Gusztos kedden napirend előtt arról beszélt: szerinte Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke újra harcba indult a szélsőjobboldali szavazókért, amikor a hét végén részt vett Prohászka Ottokár katolikus püspök szobrának avatásán és azt mondta, hogy a püspök egyes gondolatai ma is aktuálisak. Mivel Lezsák éppen elnökölt az Országgyűlésben, a házszabály nem tette lehetővé, hogy reagáljon, és mint akkor mondta, más formában megteszi.

Az ilyen provokációk annak a gyűlöletkeltő kampánynak a részei – folytatja a két polgári politikus –, amelyek folyamatosan mérgezik a közéletet. „Ezúton szólítjuk föl Gusztos Péter képviselő urat, hogy vonja vissza téves információkon alapuló napirend előtti felszólalását, és kövesse meg Prohászka emlékét tisztelő honfitársainkat, a Prohászka püspök nevét viselő intézményeket, iskolákat” – fogalmaznak.

(MTI/MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.