Gráfot és Juhászt is meghallgathatják a pákozdi földügyben + Videó

Gráf József agrárminisztert és Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert is meghallgathatják a pákozdi földügyben indult újabb büntetőeljárásban – mondta Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges Magosz szövetségi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. <br /><br /><a href="/portal/613619"><strong>• Földbotrány: újabb nyomozást rendeltek el a pákozdi ügyben</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/610559"><strong>• Tovább tart a földbotrány</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/609159"><strong>• „Gráf József hazudott” – Budai Gyula bepereli az agrárminisztert + Videó</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/608770"><strong>• Gráf vádol, Benedek rejteget</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/605445"><strong>• Pákozdi földügy – a miniszterek tudták, mit írnak alá?</strong></a>

MNO
2009. 02. 05. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség okirat-hamisítás miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a gyanú szerint visszadátumozták a 201 hektáros földterület vagyonkezelői jogának átruházásával kapcsolatos 2006-os okiratot, amelyet az agrártárca és a honvédelmi minisztérium akkori vezetője írt alá.

Budai Gyula úgy vélte: ezért nem kerülhető el, hogy Gráf Józsefet és a Juhász Ferencet meghallgassák az ügyben. Emlékeztetett arra, hogy még tavaly decemberben ő maga fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mert a birtokába került, az ügyészségnek átnyújtott dokumentumok alapján úgy vélte, hogy a két miniszter által aláírt „biankó nyilatkozatot” visszadátumozták, Gráf József és Juhász Ferenc úgy írta alá az iratot, hogy a dátum nem volt kitöltve. Szerinte ennek alapján földterület egész értékesítési eljárása megkérdőjelezhető. Budai Gyula hozzátette: kérdés, hogy ki és kinek az utasítására dátumozhatta vissza az okiratot. Szerinte a hamisítót az „agrárminiszter környezetében” kell keresni, ugyanis Juhász Ferenc 2006. április 6-án úgy küldte el a földművelésügyi minisztériumnak, hogy még nem volt rajta dátum.

A Magosz szövetségi igazgatója azt is bejelentette, hogy Gráf József ellen rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tett hétfőn a Fővárosi Fűügyészségen, mert a miniszter egy televíziós interjúban azt állította, hogy iratokat lop ki a minisztériumból és földalapkezelőből. Benedek Fülöp az ügyészség vádemelése után tavaly közleményben azt írta, hogy nem követett el hivatali visszaélést. Gráf József pedig január 6-án közleményben utasította vissza Budai Gyula korábbi állításait. Azt írta, hogy Juhász Ferenccel a hatályos törvényekben meghatározott kötelező feladatukat látták el, amikor közreműködtek a használaton kívüli honvédségi területek átadásában.

(MTI)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.