BKV-s végkielégítések: az igazgatóság is visszafizettetné

A BKV igazgatósága támogatja Kocsis István vezérigazgatót abban, hogy jogtalan kifizetések esetén kezdeményezze az adott végkielégítések és egyéb juttatások visszaszerzését – közölte a BKV hétfőn.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/657376"><strong>• Tarlós az ügyészséghez fordul a BKV ügyei kapcsán + Videó</strong></a>

MNO
2009. 08. 24. 13:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgatóság múlt szerdai ülésén hozott döntése szerint szükségesnek tartja, hogy a BKV számára előnytelen menedzserszerződéseket módosítsák és ebben támogatják a vezérigazgatót – áll a közleményben. Mint írták, az igazgatóság megismerte Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató ügyét is, és újabb kérdéseket fogalmazott meg, amelyekre a soron következő ülésen várnak választ. Az igazgatóság szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen esetek előfordulnak, ezért szükségesnek tartja a „vezetői ellenőrzés és a kontrollpontok erősítését”. Erre vonatkozó javaslatokat Kocsis Istvántól várnak – fűzték hozzá.

A BKV felügyelőbizottságának múlt hétfői ülése után Vitézy Dávid, a Fidesz delegáltja úgy nyilatkozott: csak az ő kezdeményezésére több határozatot hozott a grémium, többek között arra kérik a BKV-t, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a volt humánpolitikai igazgatóval végkielégítésének visszafizetéséről, s ha ez nem végződik sikerrel, akkor a cég terelje jogi útra az ügyet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.