„Csonka torony nyúlik a felhőbe” – ünnep Nagyszalontán

A hétvégén nagyszabású rendezvénysorozat keretében ünneplik meg a nagyszalontai Csonka toronyban működő Arany János Emlékmúzeum alapításának 110. évfordulóját.

MNO
2009. 08. 25. 7:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi önkormányzat és a múzeum vezetősége által megszervezett egynapos, szombaton zajló rendezvény keretében tudományos konferenciára kerül sor „Csonka torony nyúlik a felhőbe” címmel a múzeum nagygalériájában, ahol Imre László, Kozma Dezső, Szabó Levente, Keszeg Vilmos, Novák László és Hász-Fehér Katalin irodalomtörténeti előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

Szombaton 13 órakor ünnepi koszorúzásra kerül sor a Csonka torony „tövében”, majd a múzeumban kiállítás nyílik Képek és emlékek címmel. Ezt követően, 17 órakor Dánielisz Endre Nagyszalonta népköltészeti hagyományaiból című antológiáját, illetve Nagyszalonta jeles szülöttei című könyvét mutatják be a múzeum nagygalériájában, majd 19 órától a budapesti Kaláka együttes műsorára várják az ünnepség résztvevőit.

(kronika.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.