Elhunyt Balogh György

Fekete zászló leng a megyeházán. Életének 69. esztendejében – méltósággal viselt, gyógyíthatatlan betegségben – elhunyt Balogh György, a Fejér Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja. A kiváló agrárszakembert, a megbecsült, elhivatott közéleti személyiséget a megyei önkormányzat saját halottjának tekinti – olvasható a Fidesz honlapján.

MNO
2009. 08. 26. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agrármérnökként végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, majd növényvédelmi szakmérnöki diplomát is szerzett. A soponyai munkakezdést követően főagronómusként dolgozott a csőszi termelőszövetkezetben, ezt követően csaknem három évtizedig, nyugdíjazásáig elnökként irányította a szabadbattyáni termelőszövetkezetet. „Gazdálkodó és hazáját szerető emberként azt vallom: a magyar földet magyar tulajdonban kell tartani. Számomra a magyar föld a szülőföldet, a magyar hazát jelenti” – így fogalmazta meg hitvallását, amely értékrendje, közéleti, politikai tevékenysége alapját jelentette.

A Fejér Megyei Közgyűlés képviselő-testületének tagjaként, a MAGOSZ megyei elnökeként és a Szabadbattyáni Gazdakör vezetőjeként nagy szakértelemmel és elhivatottsággal végezte közéleti, politikai munkáját. Balogh Györgyöt két felnőtt fia és két menye, négy unokája, rokonai, barátai és megyei képviselőtársai megrendülten gyászolják. A Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés – írja a Fidesz honlapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.