Uniós százmilliók a Wallisnak

Eddig több mint 300 millió forintot nyert az uniós pályázatokon Bajnai Gordon egykori cége, a Wallis. A Graboplast Padlógyártó Zrt. 234 millió forintot nyert egyik üzemének fejlesztésére, a Wallis Kerepesi Úti Autó Kft. 27,5 millió forintot kap az EU-s pénzekből, többek között saját alkalmazottainak képzésére, a Geohidroterv Kft. pedig 39,3 millió forintért fejlesztheti marketingtevékenységét, s őrizheti piaci pozícióját. A Graboplast annak az operatív programnak a keretéből részesült, amelynek közreműködő szervezete a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. Itt kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató a Wallis volt vezére, Winkler Gyula, sőt a MAG Zrt. vezetője szintén egy volt Wallis-vezető, Ormosy Gábor.

Magyar Nemzet
2009. 09. 04. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Winkler régóta Bajnai tanácsadója, már a Hajdú-Bét csődjénél is együtt vezették a Wallist. Később Bajnai a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz is magával vitte, sőt miniszterként éppen az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések előkészítéséért és hatékony megvalósításáért részesítette tavaly a Magyar Gazdaságért díjban. Winkler korábban az MSZMP dobogókői üdülőjét vezette.

Az Állami Számvevőszék minapi jelentésében kifogásolta egy másik Wallis-ügylet, a Magyar Posta székházának eladását, mivel egy, a társasághoz tartozó ciprusi offshore cég egyedüliként nyújtott be ajánlatot az ingatlanra – olvasható a pénteki Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.