Főnyeremény a felmondás a MÁV-nál

A MÁV-nál úgy alkották meg a menedzserszerződéseket, hogy lehetőség legyen a több tíz-, esetenként százmilliós végkielégítés felmarkolására – tudtuk meg. Heinczinger István MÁV-vezér eltávolítása információink szerint rekordgyanús végkielégítéssel járna. A vasúttársasággal egyébként ugyanaz az ügyvédi iroda áll kapcsolatban, amely a BKV-nak adott tanácsokat. A parlamentben a Fidesz össztüzet zúdított a MÁV ügyei miatt a kormányra.

Magyar Nemzet
2009. 10. 06. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugdíj előtti utolsó percben rendes felmondással felmondanak az embernek, így lehetőség nyílik a menedzserszerződésben foglalt több tíz-, esetenként százmilliós végkielégítés felvételére – értesültünk MÁV-os belső forrásokból. Ők hangsúlyozták, a szerződések erre csak lehetőséget adnak, a jóhiszeműségtől és az alkalmazástól függ, hogy az érintettek élnek-e vele, azaz a megfelelő pillanatban kérik-e, hogy mondjanak fel nekik.

A jelek szerint azonban a MÁV-nál nemhiába fáradoznak és fizetnek szakértőknek azért, hogy ezek a szerződések megszülessenek. Mint korábban közöltük, a kormányban folyamatosan napirenden van Heinczinger István menesztése. Úgy tudjuk, a MÁV-vezér leváltása rekordköltséggel járna a vasúttársaságnak, ami megnehezíti az eltávolítását – olvasható a keddi a Magyar Nemzetben, amelyből további részletek is kiderülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.