41 csapat nevezett be az ötödik alkalommal megrendezett Tardi Hurka Fesztiválra. Czufor József, Tard polgármestere A Borsod Online érdeklődésére elmondta, hogy immár nem csak hurka- és kolbászkészítésben mérik össze tudásukat a résztvevők, hanem a szalonnák, a savanyúságok és a forraltborok készítői is versenyre kelnek egymással.
Az igazi népünnepéllyé váló egész napos, az ínyenceknek jó kedvet, házias lakmározást kínáló rendezvény kuriózuma pedig a világ legnagyobb „kabátszalonnájának” az elkészítése jelentette. A három éve egymásra licitáló (92 és 95 kilogrammos) nagyságú szalonnák után idén Virágh Dénes hentes mester egy nemrég levágott mangalica disznóból 112,1 kilogrammos füstölt szalonnát készített el. Ez jelenleg a világ legnagyobb mangalicából készült (egy darabban lévő) „kabátszalonnája”.
Aki elment a versenyre, különleges ízesítésű hurkákból, kolbászokból lakomázhatott, és mellé ugyancsak egyedi savanyúságokból ehetett. Volt mandulás, gombás, vagy sülhússal töltött hurka. Akadt olyan véreshurka is, amibe a rizs helyett zsemlét kevertek töltelékanyagként.
(boon.hu)
Mandiner The Man – Már Lendvai is vastagon tolja + videó















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!