Rács mögé került az „oltyán főváros” vezetője

Ötvenezer eurós kenőpénz elfogadása miatt huszonkilenc napra letartoztatták szerdán Antonie Solomont, Craiova demokrata–liberális polgármesterét. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádirata szerint Solomon 2006 februárja és novembere között több részletben kapott pénzt egy pitesti cégtől, amelynek fejében szabálytalan módon engedélyezte a Cornel Penescu által vezetett cégcsoport bevásárlóközpontjának megépítését.

MNO
2010. 03. 04. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott ügyvédjei azonnal jelezték, hogy megfellebbezik a letartóztatási parancsot, majd a törvényszékről bilincsben kihozott Solomon bevallotta, hogy nem számított a letartóztatására, hozzátéve, az ügyészeknek nincs bizonyítékuk ellene. Sajtóinformációk szerint a craiovai polgármesternek azután gyűlt meg a baja a DNA-val, hogy a korrupcióellenes ügynökök két héttel ezelőtt kihallgatták Adrian Mititelu üzletembert, a helyi Universitatea futballklub tulajdonosát. Akkor mindenki azt feltételezte, hogy Mititelut kizárólag csak a FC Argeş labdarúgóklubot támogató, szintén letartóztatásban lévő Penescu ügyében hallgatták ki, de közben a polgármester és Mititelu kapcsolata módfelett elmérgesedett.

Antonie Solomon 2004 óta tölti be az „oltyán főváros” polgármesteri tisztségét. Szociáldemokrata színekben nyerte első mandátumát, egy évvel megválasztása után átigazolt a Demokrata Pártba. Jelenleg a városi PD-L elnöki tisztségét is magáénak tudhatja.

(manna.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.