időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Torlódás lehet a határátkelőhelyeknél húsvétkor

MNO
2010.03.31. 12:57

Két-háromórás várakozással kell számolni a nagyobb határátkelőhelyeknél húsvétkor; a rendőrség az ilyenkor megszokott torlódások elkerülése érdekében határforgalmi előrejelzést készített – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a szerdán az MTI-t.

Csütörtöktől szombatig nagyobb kilépő utasforgalom várható a röszkei, a nagylaki, a tompai, az ártándi és a záhonyi közúti határátkelőhelyen a hazautazó vendégmunkások miatt – írta közleményében az ORFK.

Röszkén és Záhonyban akár két-három órát is kell várakozni, a többi helyen legfeljebb egyórás várakozással számol a rendőrség.

A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn és kedden, valamint jövő szombaton és vasárnap okozhatnak egy-kétórás várakozást a határokon. A torlódások elkerülése érdekében a rendőrség a kisebb határátkelők használatát javasolja. A magyar-szerb határon a bácsalmási és a tiszaszigeti közúti átkelőhelyet ajánlják. A román határszakaszon Kiszombor, Ukrajna felé pedig Beregsurány közúti határátkelőhelyeket javasolják.

„A határátkelőhelyek teljes kapacitással felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, indokolt esetben ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében” – tette hozzá közleményében az ORFK.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.