Zuschlag, Gyurcsány, Bánáti

Gyurcsány Ferenc kormányfő Bánáti János ügyvédet hatalmazta fel, hogy járjon el a Zuschlag-ügyben, és akár a Legfőbb Ügyészségen is próbáljon meg tapogatózni – nyilatkozta Lados István, Zuschlag János volt személyi titkára a Hír TV-nek adott interjújában. Szerinte ha Zuschlag János többet mondott volna, akkor magas rangú politikusokkal bővült volna a vádlottak köre.

Munkatársunktól
2010. 04. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hármas találkozón egyeztetett az ügy helyzetéről Zuschlag János, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke a botrány kirobbanása után – állította Lados István, Zuschlag volt személyi titkára a Hír TV Célpont című műsorában. Elmondása szerint a beszélgetésről Zuschlagtól értesült. Ezen a találkozón a miniszterelnök nehezményezte, hogy a nyomozás során az ő nevét is megemlítették. Lados úgy tudja, Zuschlag erre azt válaszolta: nem kellett volna, hogy a dolog idáig fajuljon. – A találkozó után Gyurcsány Ferenc felhatalmazta Bánátit, hogy a legteljesebb körben járjon el, így a Legfőbb Ügyészségen is valamit próbáljon tapogatózni – jegyezte meg Lados. Kiderült, Zuschlag arról is beszélt Ladosnak, hogy Bánáti János még a törvényes iratbetekintés előtt belenézhetett az iratokba.
A volt személyi titkár beszélt arról is, hogy Zuschlagnak volt az ügyészekről is információja, a Kecskeméti Városi Ügyészség helyettes vezetőjét „fideszes állatnak” titulálta, akivel nem lehet mit kezdeni. Azt is megjegyezte róla, hogy minden vasárnap a templomban van, és imádkozik.
Lados az interjúban iratok elrejtéséről és megsemmisítéséről is említést tett. Mint mondta, hallott arról, hogy egy alkalommal egy vécében rejtettek el iratokat a rendőrök elől, míg másszor autót gyújtottak fel, és arra fogták bizonyos dokumentumok eltűnését.
Az interjúból kiderült az is, hogy Ladost Zuschlag János csempésztette ki Erdélybe, mert nem bízott benne. A volt személyi titkár kitért arra is, hogy Zuschlag mindig csak arról beszélt, amit már nem lehetett tagadni, amire nagyon sok bizonyíték volt. Lados szerint ha többet mondott volna, akkor magas rangú politikusokkal bővült volna a vádlottak köre.
Az interjú teljes egészében megtekinthető a Hír TV Célpont című műsorának ma esti adásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.