„Ártatlanok” gyülekezete

Munkatársunktól
2010. 05. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártatlanságát hangoztatta tegnap több vádlott a másodfokon folytatódó Kulcsár-perben a Fővárosi Ítélőtáblán. Kerék Csaba másodrendű vádlott, a Britton Kft. tulajdonosa arról beszélt, hogy téves koncepció alapján, Kulcsár Attila beismerő vallomásából kiindulva folytatták le a büntetőeljárást, de nem vizsgálták annak valóságtartalmát. Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. korábbi vezérigazgatója azt állította: nem írt alá semmilyen szerződést, nem utaltatott át milliárdokat semmilyen technikai számlára. Ugyanakkor azt kérte a bíróságtól, hogy a meglévő bizonyítékok alapján hozzon ítéletet. Mint fogalmazott: inkább ítéljék el, de a hét éve tartó büntetőeljárás érjen már véget, mert ez számára elviselhetetlen, tönkrement az élete. Garamszegi Gábor – aki korábban a fővárosi önkormányzatnál MSZP-s városfejlesztési tanácsnok, illetve a Betonút Rt. társtulajdonosa volt – azt közölte: nem kötött sikerdíjas megállapodást Kulcsárral, és egy fillért sem kapott tőle. A tizedrendű Forró Tamás egykori újságíró, akit első fokon másfél éves felfüggesztett börtönre ítéltek, ugyancsak kétségbe vonta a vádakat. Váradi János, volt kőbányai MSZP-s alpolgármester azzal védekezett, hogy nem fért hozzá a kasszához, a korábban beszámíthatatlanságra játszó Schönthal Henrik pedig azt állította, nem tudta, hogy bűncselekményből származó pénzek érkeznek cégeihez. Kulcsár Attila ügyvédje, Nagy Gábor védőbeszédében azt kérte: eljárási hibák miatt az ítélőtábla helyezze hatályon kívül az elsőfokú ítéletet, és rendeljen el új elsőfokú eljárást. (Ugyanezt indítványozta az ügyészség is a napokban – a szerk.) Mint fogalmazott: nem arról van szó, hogy Kulcsár Attila ártatlan, hanem arról, hogy a vádbeli sikkasztást nem követte el. A per holnap további védőbeszédekkel folytatódik.
A K&H Banknál és brókercégénél, a K&H Equitiesnél 1998 és 2003 között elkövetett, többmilliárdos kárt okozó sikkasztási és pénzmosási ügylet miatt Kulcsár Attilát első fokon nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték. A 24 vádlott közül heten kaptak nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést, vagyonelkobzást pedig nyolc vádlottra szabott ki a bíróság 1,7 milliárd forint értékben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.