A szakember közölte: a pálinka előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el. Ez mintegy 20 százalékkal volt több az előző évinél. A cégnél évente mintegy 3000 hektoliterfoknyi – azaz mintegy 8-9 ezer hektoliter 40 százalékos pálinkának megfelelő – saját főzésű, kereskedelmi értékesítésre szánt pálinkát állítanak elő. Emellett még végeznek úgynevezett bérfőzést is. Így összesen mintegy 16-20 ezer hektoliter pálinka kerül ki a főzdéből. Az árbevétel egyharmadát teszi ki a bérfőzés, a többi a kereskedelmi eladásból származik. A saját termék szinte teljes mennyiségét belföldön értékesíti a vállalkozás. A kivitel egy százalék körül mozog.
A Boldogkő-Fruit Kft.-nél várhatóan az idén nyáron adják át azt a látogatóközpontot, amelyet valamivel több, mint 90 millió forintos beruházással épít a cég, annak érdekében, hogy így is növelje árbevételét. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával finanszírozza a cég.
Vavrek Zsolt beszélt arról is, hogy a hétvégén megtartott XI. Kisüsti Pálinka Fesztivál keretében megrendezett gyulai pálinkaversenyen, a cég által gyártott termékek közül kilencet díjaztak az ítészek. A szóban forgó termékek összesen 13 elismerést kaptak: köztük 3 Champion díjat – azaz nagy aranyérmet –, és a közönségdíjat is.
(MTI)
Ukrán vezérkar: eltaláltak egy kőolajterminált a Krasznodari területen















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!