Fogászok vagy jogászok?

Fogorvosi céggel szerződött a honvédelmi tárca adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, amelyért mintegy négymillió forintot fizetett ki évente a társaságnak. A minisztérium magyarázata szerint jó helyre került a pénz, a fogászok adtak például tanácsokat a Tubesre tervezett radar sugár-egészségügyi hatásairól.

Magyar Nemzet
2010. 04. 22. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adózási, jogi szakértői, informatikai, koordinációs szolgáltatásra szerződött a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége (HM FLÜ) 2007–2008-ban egy fővárosi fogászattal – tudta meg lapunk.

Az elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó FitDent Kft.-nek a szaktárca évente csaknem négymillió forintot fizetett ki az adófizetők pénzéből. Az ügy érdekessége, hogy a fogorvosi vállalkozás a cégadatbázis tanúsága szerint éppen a HM FLÜ-vel megkötött első megállapodásuk idején vette fel a tevékenységeik körébe a gazdasági, üzletviteli és adózási tanácsadást, amelyet 2009 januárjában töröltek is a cég munkakörei közül. A HM a különös megbízást firtató kérdéseinkre furcsa válaszokkal szolgált. Mint a tárcánál közölték, a FitDent Kft. koordinációs feladatokat látott el például a HM Állami Egészségügyi Központ (HM ÁEK) létrehozásakor, amikor szervezeti és beszerzési nehézségek merültek fel – olvasható a Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.