Nem ragaszthatják össze a húsokat

Megvétózta az Európai Parlament szerdán azt az európai bizottsági döntést, amely lehetővé tette, hogy az élelmiszeriparban adalékanyagként felhasználják a húsdarabok „összeragasztását” lehetővé tevő, trombin nevű enzimet.

MNO
2010. 05. 19. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU brüsszeli végrehajtó szerve, az Európai Bizottság azzal az érveléssel engedélyezte a termék ilyetén igénybe vételét uniós szinten, hogy több tagállamban már ma is használják (igaz, nem adalék-, hanem gyártási segédanyagként), továbbá alkalmazása olcsóbb hústermékek megjelenéséhez vezethet, az egészségre pedig nem ártalmas. Az EP-képviselők szerint azonban a „húsragasztás” a vásárlók becsapása lenne, így a fogyasztók érdekei azt kívánják, hogy az engedélyező döntést vonják vissza. A strasbourgi plenáris ülésen az EP a szükséges többséget mindössze egyetlen szavazattal meghaladó, 370 vokssal szavazott a bizottsági határozat elutasítása mellett.

(MTI)

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.