időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Még mindig kapja a trágár leveleket, nincs béke a faluban

MNO
2010.06.29. 11:51

Feljelentést tett a májusi-júniusi árvíz során elöntött Mezőörs polgármestere amiatt, hogy korábban elbontottak egy védművet a faluban.

Bogárdi Zoltán az MTI-nek kedden elmondta: ismeretlen tettes ellen kezdeményeztek eljárást. Azért is szeretnék, hogy kiderüljön, van-e helyben felelőse az ügynek, mert „e nélkül a faluban nincsen megbékélés” – tette hozzá.

„Szerintem ez a földmű a Cuhai-Bakony-ér áradásakor megvédhette volna a falut” – idézte két hete a Kisalföld Bogárdi Zoltánt, aki elmondta: az önkormányzat tiltakozása ellenére bontották el a dombot. A telektulajdonos családja az áradás óta trágár leveleket kap, autóját megkarcolták – nyilatkozta a megyei napilapnak.

Az újság akkor megkérdezte Janák Emil regionális vízügyi igazgatót, aki szerint az eldózerolt földmű már annyira „elkopott”, hogy védekezésre alkalmatlan volt; ezért is járultak hozzá elbontásához.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.