Gyanúsítottként hallgatták ki Dávid Ibolyát + Képek + Videó

Gyanúsítottként hallgatták ki Dávid Ibolya MDF-es politikust kétrendbeli személyes adattal való visszaélés és egyrendbeli kényszerítés bűntette miatt szerda délelőtt a főügyészségen – közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Jelenleg az UD Zrt.-ügynek három gyanúsítottja van: Dávid Ibolya, valamint Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának egykori MSZP-s alelnöke és Szilvásy György volt titokminiszter.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/723258"><strong>• Ismét meggyanúsított az ügyészség egy MSZP-s politikust + Videó + Képek</strong></a>

MNO
2010. 07. 07. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


Az MDF volt elnöke és Herényi Károly ellen azután indult újra a nyomozás, hogy mandátumukkal együtt mentelmi jogukat is elvesztették. Szilvásy György volt titokminisztert már egy éve meggyanúsították személyes adattal való visszaéléssel, a nemzetbiztonsági bizottság volt szocialista alelnöke, Tóth Károly pedig már a második gyanúsított. Ellene „felbujtóként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés” miatt indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség. Tóth Károlyt kedden hallgatták ki.


Az UD-ügyként elhíresült megfigyelési botrányt az MDF volt elnöke robbantotta ki két éve, a párt elnökválasztási kampányában. Dávid Ibolya hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy riválisa, Almássy Kornél terhelő adatok gyűjtésével akarta megbízni az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi céget. A Dávid Ibolya által bemutatott hangfelvételt Szilvásy György akkori titokminiszter adta át a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak.




Fotók: Hegedűs Márta/Magyar Nemzet


(hírTV, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.