Hova tűnt a 70 millió? – Gyanúsított lett az FKF vezére

Megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy gyanúsítottként hallgatta ki a napokban a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) vezérigazgatóját a pusztazámori hulladéklerakó környezetvédelmi beruházása miatt.<br /><br /><strong><a href="/portal/712555">• FKF-ügy: továbbra is rejtély, miért került többe a beruházás</a></strong>

MNO
2010. 07. 23. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK közleménye szerint Bielek Péter megszegte vagyonkezelési kötelezettségét, amikor a hulladékgáz hasznosítására tudatosan írt ki magasabb összegű közbeszerzési eljárást. A fejlesztés valós értéke 380 millió forint lett volna, de az önkormányzati cég 448,5 millió forintra szerződött. A közel 70 milliós különbözet sorsa egyelőre nem ismert.

Bielek Péter korábban azt állította, a nyertes kft.-t Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt főtanácsadója választotta ki, és a magáncég a Városházára juttatta vissza a 70 millió forintot. Az FKF vezérigazgatója szabadlábon távozott a rendőrségről, a hűtlen kezelés gyanúja ellen pedig panasszal élt.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.