A jászberényi születésű Turóczi Gábor extrém szakács újabb főzésre szánta el magát, amivel szándéka szerint a magyar gasztronómiai kultúrát népszerűsíti külföldön. Vasárnap, július 11-én a tizenegyedik alkalommal készíti el extrém körülmények között a magyar paprikás csirkét. Mint emlékezetes, első alkalommal az Északi-sarkon főzte meg a magyar ételt. Ez alkalommal Európa „csúcsán”, a norvégiai Északi-fokon főzi meg a paprikást. Turóczi Gábor szerint egy kis főző alkalmatosság, jó fűszerek, egy marék magyar alapanyag és persze a szív és lélek elég lehet ahhoz, hogy megismertessük külföldön kultúrértékeinket.
Nordkapp, azaz az Északi-fok a norvégiai Mageroya-szigeten található, magassága 307 méter, innen pedig szinte függőleges sziklafal vezet le a Jeges-tengerig. Turóczi Gábor ötfős csapattal, valamint további harminc versenyzővel négyezer kilométert autózik az első Budapest–Nordkapp Tájékozódási Ralin Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon, Finnországon, Svédországon és Norvégián át egészen az Északi-fokig.
(sonline.hu)
Áldott és kegyelemteljes karácsonyt kívánunk olvasóinknak!















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!