Kriza Ákos: Még a csapokból is pénz folyt el Miskolcon

Kriza Ákos, Miskolc kormánypárti polgármestere állítja: az előző önkormányzat vezetése saját cégein keresztül trükközött, pazarlóan gazdálkodott a borsodi megyeszékhely közpénzeivel. Az X-Centrum Kft.-t említette egyik példaként, amelyet Bernáth Attila, az MSZP helyi választmányi elnökének cége vásárolt meg. A városvezető kijelentései miatt Bernáth tiltakozó közleményt adott ki.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/749039"><strong>• Új szelek fújnak Miskolcon, Kriza rendet ígér piacügyben is</strong></a>

Tolcsvai L. László
2010. 11. 22. 7:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az októberi választásokig az úgynevezett Miskolc-kártya nem volt a miskolciaké, de Miskolc városáé sem – fogalmazott Kriza Ákos. Magánkézben lévő üzleti vállalkozásnak tekintette az MSZP azt, ami a helyieknek adott volna kedvezményt a különböző szolgáltatásokra. A fideszes polgármester elmondta: a szocialistákhoz közel álló X-Centrum Kft.-n keresztül építették ki a Miskolc-kártya-rendszert.

– A Bernáth Attila által uralt cégek és az önkormányzati holding tagvállalatai közt további vitatható szerződéseket is találtunk – folytatta Kriza. Az X-Centrum Kft. egyebek mellett 2008. november 10-én hosszú távra szóló szerződést kötött a holdinggal nagy összegű, 25 millió forintnyi éves bevételt produkálva, innovációmenedzsment- és projektkoordinátori feladatok ellátására. Eközben a holding névértéken eladta az X-Centrum Kft. üzletrészét Bernáthnak, majd 2009 szeptemberében a cég 2,5 millió forintért kötött szerződést a Miskolci Ingatlan Kereskedelmi (MIK) Zrt. átalakítási koncepciójának kidolgozására. A miskolci polgármester, aki most az elmúlt 17 nap feltárásairól beszélt, úgy fogalmazott: még a csapból is pénz folyt el Miskolcon.

Bernáth közleményében válaszul kifejtette, hogy valótlan állítások, csúsztatások tömege jellemzi az új városvezetés kommunikációját. Úgy látja: döbbenetes, hogy az új politikai vezetés tudatosan tönkre akarja tenni az előző önkormányzat értékeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.