Kulcsárt újra sikkasztással vádolják

Ismét sikkasztás miatt emelt vádat Kulcsár Attila ellen a Fővárosi Főügyészség (FF) – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a vádhatóság erre vonatkozó másfél oldalas átirata tartalmazza azt is, hogy a megismételt eljárásban kezdeményezik azon személyek tanúkénti kihallgatását, akikkel szemben korábban jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán. Az átiratban kitérnek arra is, hogy Kulcsár tevékenységének vannak olyan elemei, amelyek csalásra utalnak, ebben az esetben viszont új kiadatási eljárást kell kezdeményezni Ausztriában, mert az ottani hatóságok sikkasztás miatt adták át magyar társszerveiknek a volt brókert, akit 2003 júliusában Bécsben vettek őrizetbe.

Magyar Nemzet
2010. 11. 11. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén májusban utasította új eljárásra a Fővárosi Bíróságot a Kulcsár-perrel összefüggésben az ítélőtábla, amely a 2008 augusztusában kihirdetett nem jogerős ítéletet felülvizsgálatra alkalmatlannak tartotta. Figyelemre méltó, hogy Sódor István fellebbviteli főügyész a másodfokú eljárásban bírálta az FF 2005. augusztus végén benyújtott vádiratát, mert sikkasztás, nem pedig csalás miatt emeltek vádat Kulcsár ellen – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, ahol bővebben is olvashat a témáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.