Hunvald-ügy: Weinek nem ért rá válaszolni a Hír TV kérdéseire

Nincs mondanivalója Zugló volt szabad demokrata polgármesterének a Hunvald Györggyel kötött alkuról. Az ügyészségi gyanú szerint Weinek Leonárd és a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester abban egyezett meg, hogy fiktív szerződésekkel juttatják kiegészítő jövedelemhez egymás bizalmasait. Hunvald Györgyöt már ki is hallgatták gyanúsítottként, Weinek Leonárd ellen viszont egyelőre nem indult büntetőeljárás. Hunvald egyébként az egyértelmű és védhetetlen visszaéléseket nem tagadta a kihallgatáson.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/749219"><strong>• Hunvaldék a Rókaképűben bíztak</strong></a>

MNO
2010. 11. 20. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald György igyekezett gondoskodni a bűntársai szívéhez közel álló hölgyek megélhetéséről is a vád szerint. Gál György SZDSZ-es frakcióvezető barátnőjének közvetlenül fizetett a VII. kerületi önkormányzat a semmiért. A szintén szabad demokrata Kardos Péter élettársának, Nyári Mariannak a jövedelmét már stróman közbeiktatásával egészítették ki. A nyomozati iratok tanúsága szerint a Kardos-féle szerződést Hunvald György nem is tagadta az ügyészségi kihallgatáson. Nem is lett volna értelme a tagadásnak, a volt szocialista polgármester és Kardos Péter telefonbeszélgetését ugyanis rögzítették.

– Felmerült esetlegesen az, hogy a VI. kerületnél én próbálok Nyári Mariann részére keresni valamilyen szerződéses lehetőséget, de ez irányban, mint mondtam, nem tettem lépéseket. A másik megoldás – amely végül realizálódott is – az volt, hogy egy Kardos Péter által megnevezett ismerősével fogok megbízási szerződést kötni abból a célból, hogy így egészítsük ki Kardos élettársának jövedelmét. Kardos Péter úgy nyilatkozott a beszélgetőtársának, hogy velem úgy egyeztetett, hogy nem kell csinálnia semmit a megbízási szerződés fejében – mondta a kihallgatásán Hunvald.

Nemcsak kereste, meg is találta

A VI. kerületet akkoriban Hunvald párttársa, Verók István irányította, aki a terézvárosi ingatlanpanamában gyanúsított. Egy másik kerülettel, az SZDSZ-es irányítású Zuglóval nemcsak kereste, de meg is találta a szerződéses lehetőséget Hunvald György a hatóságok szerint. – A Központi Nyomozó Főügyészség előtt jelenleg is folyik egy olyan nyomozás, ami arról szól, hogy a XIV. kerületi önkormányzat vezetője és a VII. kerület vezetője között olyan együttműködési megállapodás volt a két önkormányzat, kölcsönösen egymás bizonyos képviselőit tanácsadóként „alkalmazta”, amelynek fejében kölcsönösen oda-vissza 400 ezer forintos havi megbízási díjakat fizettek ki – mondta a Hír TV-nek a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Weinek egyelőre nem gyanúsított

A főváros XIV. kerületében az első ciklusban Gyurcsány Ferenc chartamozgalmának szimpatizánsa, Weinek Leonárd volt a polgármester. Őt egyelőre nem gyanúsította meg az ügyészség, csak Hunvald Györgyöt. A Hír TV próbálta telefonon elérni a volt SZDSZ-es polgármestert, de ő családi programjára hivatkozva elhárította a televízió érdeklődését. Weinek Leonárd egyébként hajlandó lett volna Hunvald Györggyel közösen levelet írni Szilvásy György akkori titokminiszternek. Gál György pedig, mint arról a Magyar Nemzet szombaton beszámolt, abban bízott, hogy egy bizonyos „Rókaképű” segítségével megúszhatják az őrizetbe vételt. Ez a gúnynév Szilvásy György megfelelője volt a szabad demokraták szótárában.

Szilvásy azt állítja, hogy Hunvald és Weinek célja nem a büntetőügy befolyásolása lett volna, a két polgármester az önkormányzatok nemzetbiztonsági védelmével kapcsolatos kormányhatározat miatt fordult volna hozzá.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.