109 munkanélkülit foglalkoztatnak

A közfoglalkoztatási program keretén belül 109 munkanélküli foglalkoztatása valósul meg Nyíregyházán május elejétől december végéig – jelentette be Halkóné Rudolf Éva alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

MNO
2011. 04. 06. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint 102 millió forint összköltségű program nyolcvan százalékát a Munkaerőpiaci Alap központi keretéből finanszírozzák, amelyből több mint 12 millió forint fordítható dologi költségekre.

A támogatás célja elsősorban a bérpótló juttatásra jogosult személyek, illetve hátrányos helyzetű álláskeresők részére átmeneti munkalehetőség megteremtése – hangsúlyozta az alpolgármester. A foglalkoztatásba a tervek szerint összesen 109 személyt vonnak be, akik számára május 1-től december 31-ig biztosítanak napi nyolcórás munkalehetőséget. A közmunkások feladata elsősorban a város idegenforgalmi célpontjain – például a Sóstó és a bujtosi városliget – a gyalog- és túraútvonalak, pihenőhelyek, valamint a hozzájuk kapcsolódó építmények kialakítása és felújítása lesz.

A tevékenységek között a parkosítás is fontos szerepet kap, ennek keretében Nyíregyháza egyik legelmaradottabb lakótelepén végzik majd el a zöldfelületek felújítását, azaz a füvesítést, a fásítást és az ültetést – tette hozzá Halkóné Rudolf Éva. A 109 álláshely közül huszonhárom szakmunkás és munkavezetői poszt, a fennmaradó álláshelyekre pedig segédmunkásokként alkalmazzák majd a jelentkezőket. Előbbiek havi munkabére bruttó 94 ezer forint, a segédmunkások számára pedig a jelenlegi minimálbér összegét biztosítják.

Az alpolgármester kiemelte, az álláshelyek közül ötvenet a bérpótló juttatásban részesülők számára tartanak fenn, a többi álláshelyre pedig bárki jelentkezhet, akit regisztrált munkanélküliként tart nyilván a munkaügyi központ.

Halkóné Rudolf Éva a tájékoztatón kitért arra is: április 8-án rendezik meg a Sóstói tóparti elnevezésű rendezvényt, amelyet munkanélküliek és a tanulmányaikat befejező diákok számára rendeznek meg. Az eseményen ismert szakemberek, karriertanácsadók várják hasznos álláskeresési ötletekkel, az önéletrajz írásának fortélyaival az állás nélkül lévőket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.