35 dolgozónak adnak majd munkát

Közép-Európa egyik legkorszerűbb teherautógumiabroncs-újrafutózó üzemét hozta létre Mezőszilason a dunakeszi székhelyű 5-let Kft.; a beruházás teljes költsége megközelíti a félmilliárd forintot, a megvalósításhoz 97,1 millió forint európai uniós támogatást nyert a cég.

MNO
2011. 04. 14. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Elek István tulajdonos a csütörtöki üzemavatás alkalmából elmondta, egy már korábban a vállalkozás tulajdonába került, használaton kívüli, tükröspusztai gabonaraktár átalakításával alakították ki a Közép-dunántúli operatív program telephely-fejlesztési pályázatán nyert támogatás segítségével a különleges falfűtéssel, geotermikus energiával fűtött, hűtött üzemet. Erre a célra a teljes beruházási költségből 198,2 millió forintot fordítottak.

Az alkalmazott technológia – a szigorú előírásoknak megfelelően – pormentes. A gépsorról lekerülő, újrafutózott gumiabroncsok minősége vetekszik az újakéval, de azoknál lényegesen olcsóbb. Az üzem egyelőre egy műszakban dolgozik, s napi ötezer gumiabroncs újrafutózását végzi el. A tervek szerint fél éven belül átállnak a három műszakra, s a kapacitást napi 15 ezerre növelik. A gumiabroncsokat a Bridgestone Magyarország Kft.-vel együttműködve a belföldi piacon értékesítik.

A beruházással első lépcsőben nyolc új munkahelyet teremtett s húsz embert foglalkoztat az üzem, a teljes kapacitáskihasználás idején pedig 35 dolgozónak ad majd munkát Fejér megye munkaerő-piaci szempontból egyik leghátrányosabb térségében, ahol a regisztrált állástalanok száma meghaladja a kétezret.

Az 1996 óta működő, építkezéssel, felújítással, geotermikus hőszivattyús rendszerek tervezésével, kivitelezésével foglalkozó vállalkozás az üzem létrehozása révén új üzletággal bővítette tevékenységét, s annak eredményeként a tervek szerint egymilliárd forintra növeli 600 millió forintos termelési értékét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.