A kegyhelyre sem voltak tekintettel

Jász-Nagykun-Szolnok megyei kábeltolvajok okoztak 350 ezer forintos kárt a Nógrád megyei Mátraverebély környéki lopásokkal. A két, őrizetbe vett férfi az országosan ismert kegyhely, Szentkút teljes hírközlési és információs rendszerét is megbénította.

MNO
2011. 04. 08. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Mátraverebélybe vezető útszakaszon péntek hajnalban érték tetten a 23 és 32 éves férfit, miután egy telefonszolgáltató jelezte, hogy valószínűleg lopják a kábelüket.

A tolvajok három oszlopot vágtak le kézi fűrésszel, így szedték le róluk a távközlési vezetékeket. Kiderült, hogy ők voltak azok is, akik csütörtökre virradóra hat telefonoszlopot vágtak ki a közelben, a Szentkútra vezető úton. Az onnan ellopott négyszáz méternyi vezetéket már értékesítették is egy fémátvevő helyen. A két férfit őrizetbe vették, ellenük lopás miatt indítottak eljárást – közölte a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.