A mi erdőnkkel az erdőkért

Munkatársunktól
2011. 04. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég jelent meg A mi erdőnk című erdészeti magazin első száma. A lap a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tulajdonolta huszonkét erdészeti társaság közös kiadványa, amely kéthavonta 15 ezer példányban készül – tájékoztatta lapunkat a szerkesztőbizottság. Mint közleményükben írják: elsődleges célja, hogy az ország erdőterületének több mint felén gazdálkodó állami erdészetek által kezelt értékeket, az erdőgazdaságok sokrétű munkáját hitelesen bemutassa. Ugyanakkor kirándulási tanácsok, programötletek, erdővel kapcsolatos érdekes információk segítségével hasznos kalauza kíván lenni az erdőben kikapcsolódást kereső embereknek. Az erdőgazdaságok által működtetett erdei iskolákban, kisvasutakon, vadasparkokban és egyéb látogatóhelyeken ingyenesen, egyébként a Magyar Mezőgazdaság Kft.-nél évi kétezer forintért szerezhető be a magazin. Készítői szerint azért is fontos A mi erdőnk megjelenése, mivel sok természetbarát sem ismeri igazán, milyen a mindennapos munka az erdőkben. Jung László, a szerkesztőbizottság elnöke mindezt úgy fogalmazta meg beköszöntőjében: „A megismerés oldaláról közelítve úgy tekinthetünk az erdőre, mint egy állandóan nyitva tartó könyvtárra. Ahová belépve bármelyik polcról levehetünk egy bennünket érdeklő könyvet, viszont nemegyszer tapasztaljuk, hogy az számunkra olvashatatlan, mert olyan nyelven íródott, amelyet nem beszélünk. Az erdészember az, aki tud tolmácsolni, aki egy személyben az erdő jó gazdája, természetvédő és a közjóléti igény kiszolgálója.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.