A por miatt éjjelre is zárva marad az 1-es főút

Várhatóan egész éjszakára zárva marad az 1-es számú főút Bicske és Herceghalom közötti szakasza, ahol reggel óta teljes útzár van érvényben, mert a szél nagy mennyiségű port fújt az útra – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombat délután az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 09. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Viktória reggel tájékoztatott arról, hogy a rendőrség a balesetveszély miatt lezárta a főutat a 24-es és a 27-es kilométer között. Hozzátette akkor azt is, hogy mivel kerülni csak az autópályán lehet, matrica nélkül használható az M1-es az érintett szakaszon a pályazár feloldásáig.

A homok- és porvihar az ország több más pontján is gondot okozott a közlekedésben a nap folyamán. Így például Etyek térségében, valamint a 83-as főút 40-41-es kilométerénél és az M6-os, M7-es autópályákon is.

Vonultak a tűzoltók

Szombaton reggel és késő délután között eddig 72-szer vonultak ki a tűzoltók országszerte az erős szél miatt – közölte Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Elmondta, a tűzoltókat épületkárokhoz, vezetékszakadásokhoz, kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották. Személyi sérülés nem történt. A szóvivő tájékoztatása szerint a szél megbontotta a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tetőszerkezetének egy részét is, Kőszegen, a Jurisics téren pedig a Mária-szoborra dőlt egy fa.

Az 52-es számú főút 43-as kilométernél a viharos szél miatt egy kamion pótkocsija két kerékre billent, amely áttért a szemben lévő sávba, és egy teherautóval ütközött. A teherautóban ketten ültek, őket kórházba szállították, a kamion sofőrje nem sérült meg.

Haranglábat döntött fel a szél

Öt méter magas haranglábat döntött fel a szél szombaton kora este a Győrhöz közeli Töltéstaván – közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletese. A faszerkezet a helyi takarékszövetkezet épületére dőlt, onnan kellett daruval leemelniük a tűzoltóknak. Közlése szerint megyeszerte adott munkát egységeiknek a viharos erejű szél.

Sopron külterületén egy tíz méternél magasabb fa szakadt az útra, Páli és Szil között egy hét méter hosszú ág akadályozta a forgalmat, míg Nyárligeten egy hatméteres antennatartó árboc kötélzete szakadt el, azzal fenyegetve, hogy a közeli házra zuhan a fémszerkezet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.