A szentélyben robbantottak, legalább harminc halott

Egy közép-pakisztáni szunnita szentélynél elkövetett öngyilkos merényletben legalább harmincan élüket vesztették vasárnap – jelentette a Geo televízió helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva.

MNO
2011. 04. 03. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százan megsérültek, amikor a Dera Gazi Kán város közelében lévő szúfi szentély mauzóleuma belső udvarában robbanás történt. A szentélyben több ezren voltak a robbanáskor. A mentést koordináló Natik Hajat megerősítette mind a halottak, mind a sérültek számát.

Pakisztánban gyakran merényletek célpontjai a szúfi hívők. Radikális csoportok, mint a tálibok, elutasítják a dél-ázsiai országokban elterjedt iszlám értelmezést, mert bálványimádásnak tartják a szúfi szenteknek emelt szentélyeket. A szúfizmus az iszlám misztika hiedelem- és szokásrendszere.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.