A tenger nélküli tagországok is hallatták a hangjukat

Jelentős perspektíva mutatkozik az Európai Unióban az édesvízi halgazdálkodás előtt – állapították meg a tagállamok mezőgazdasági miniszterei csütörtöki luxemburgi találkozójukon Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tájékoztatása szerint.

MNO
2011. 04. 14. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halászati témák megtárgyalása után tartott sajtótájékoztatón az elnöklő magyar miniszter elmondta, a vitatott két téma egyikében a tenger nélküli tagországok (Ausztria, Csehország, Magyarország, Luxemburg és Szlovákia) hallatták a hangjukat.

Az említett tagállamok egy közös nyilatkozatban az édesvízi halgazdálkodás fejlesztésének, a halastavak és a kutatás támogatásának, a termékek népszerűsítésének szükségességére hívták fel a figyelmet, és sürgették azt is, hogy az ágazat a tengeri halászathoz mérten arányos hozzáférést élvezzen a pénzügyi eszközökhöz.

Az Európai Bizottság halászati felelőse, Maria Damanaki úgy nyilatkozott, hogy a bizottság nagy jelentőséget tulajdonít az ágazatnak, és igent mond a kérésekre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.