Akció a számozott utcákban

Környezetvédelmi akció kezdődött Miskolcon az úgynevezett számozott utcák térségében, ahol nincs kiépített szennyvízhálózat, és ahol több lakó az utcára folyatja a szennylét – tájékoztatta a polgármesteri hivatal szóvivője szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 04. 06. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén a környezetvédelmi és vízbázisvédelmi ellenőrzések egyik célterületeként Miskolcon az úgynevezett számozott utcák térségét, a kohászok és bányászok egykori lakótelepét jelölte ki, és a területen a szennyvízelhelyezést ellenőrzi fokozottan a hatóság – közölte Dobos Tímea. A számozott utcák térségében nincs szennyvízcsatorna-hálózat; az ott élőknek kötelességük a szennyvizet elszállíttatni, és aki nem tartja be a szabályokat, vagyis nem tudja számlával igazolni, hogy a szennyvizet elszállíttatta, azt a hatósági osztály megbírságolja. A cél, hogy ne szennyeződjön tovább a terület – tette hozzá a szóvivő.

Szemes István, a Települések Megmaradásáért Egyesület elnöke ezzel kapcsolatban az MTI-vel azt közölte: Miskolc területén, ahol nincs szennyvízcsatorna, ott szigetelt szennyvíztároló használata kötelező, ennek az előírásnak a betartását civil szervezetek is szeretnék ellenőrizni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.