Áramtolvajok tucatjait fogták meg

Hatvannégy áramtolvaj bukott le Nyírbátor környékén a rendőrség és a szolgáltató cég, az E.ON Zrt. által tartott közös ellenőrzésen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 05. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői akcióban 31 rendőr és 32 ellenőr vett részt, csaknem száz áramvételező helyet vizsgáltak meg, és az érintett ingatlanok több mint 60 százalékánál találtak különböző szabálytalanságokat – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint szolgáltatói szerződésszegés vagy szerződés nélküli áramvételezés miatt 64 esetben indítottak eljárást. Az okozott kár mértékét még vizsgálják.

A szóvivő megjegyezte: ha az illegális áramvételezés értéke nem éri el a húszezer forintot, szabálysértésről van szó, amelyet legfeljebb 60 napi elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnek. A húszezer forintos értékhatár felett viszont lopás miatt indítanak büntetőeljárást, s ebben az esetben két évig terjedő szabadságvesztés a büntetés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.