Átalakul Nagyvárad közúti térképe

Az elkövetkező mintegy tizenkét hónapban átrajzolódik majd Nagyvárad közúti térképe A Pece patak Szőlős negyedbeli és Szálka dombi térségben. A minél jobb közúti összeköttetés érdekében a nagyváradi helyi tanács csütörtöki rendkívüli tanácsülésén két olyan határozattervezetet fogadott el, melyek megvalósítása jelentős közúti módosulásokat hoz majd.

MNO
2011. 04. 14. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első elfogadott tervezet a December 22. parkra és az annak közelében lévő Vaporului, G. Ureche, Feldiloarei utcák felújítására vonatkozik. A 644 245 euró értékű felújítás során 345 parkolóhelyet alakítanak ki, és a közvilágítást is kiépítik ott, továbbá keletkezik egy új útszakasz, mely – mint Delorean Gyula RMDSZ-es helyi tanácsos elmondta – a Rulikowsky temetőt köti majd össze Szőlős lakónegyeddel. A tervek szerint ez a munkálatsorozat négy hónapon belül elkészül.

A második elfogadott terv szerint a Meiului és a Seleusului utcák körzetben 2 167 570 euró értékben végeznek felújítási munkálatokat, melynek révén egy Pece-híd is megépül. A tervek szerint a Meiului utcát összekötik a Seleusului utcával. A meghosszabbított Meiului utcát összekötik a Lotus szupermarket mellett elhaladó, jelenleg még csak lekövezett úttal, mely utóbbit összekötnek majd az Eforie és a Tabacarilor utcákkal is. A Pece jobb oldalán ebben az övezetben felújítják a Prietenilor és Erkel Ferenc utcákat. Ennek a munkálatnak a keretén belül több helyen parkolókat fognak kialakítani.

(erdely.ma)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.