Az egriek komfortérzete is emelkedni fog

Befejeződött az egri városközpont rehabilitációjának előkészítése – közölte a helyi önkormányzat médiareferense kedden.

MNO
2011. 04. 05. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat a település turisztikai vonzerejének növekedését és a lakók komfortérzetének jelentős javulását várja az ötmilliárd forint értékű beruházástól – mondta Zentai László.

A „Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű városrehabilitációs pályázat benyújtásáról 2009 augusztusában döntött az önkormányzat. A többi között parkolóház épül a belvárosi piac mellett, megújul a városképet meghatározó Szenátor-ház, a minorita templom homlokzata, teljesen új burkolatot kap a város központi tere, a Dobó tér, az abból nyíló Dobó utca, illetve a vár alatti Dózsa György tér.

Rekonstruálják az Eger patak medrét, kerékpárutat alakítanak ki a patak mellett, valamint egy új gyalogoshidat is építenek. A rekonstrukció után látogatható lesz a Valide Sultana török kori romfürdő, illetve részlegesen felújítják a városházát.

Zentai László emlékeztetett arra, hogy ezzel párhuzamosan, ám más programok keretében, jelentős fejlesztések valósulnak meg a várban, teljes rekonstrukción esik át az Eszterházy Károly Főiskolának otthont adó líceum épülete és az érseki palota.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.