Az önkormányzat megmentené a húsüzemet

A debreceni önkormányzat szeretné elérni, hogy ne zárják be a mintegy négyszáz dolgozót foglalkoztató helyi húsüzemet, ezért tárgyalásokat kezdeményeztek a tulajdonosokkal – közölte Papp László stratégiai alpolgármester szombaton.

MNO
2011. 04. 09. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint a tervekről az önkormányzat eddig sem hivatalos, sem informális tájékoztatást nem kapott a tulajdonosoktól; a nagy múltú debreceni vágóhíd és húsüzem bezárásának szándékáról a helyi lap, a Hajdú-bihari Napló tudósításából értesültek. A lap szerint július elsején kerülhet végleg lakat a Debreceni Csoport Húsipari Kft. helyi üzemére. A szolnoki központú cég szlovák tulajdonosai 395 dolgozót érintő csoportos leépítési szándékukat már jelezték a térségi munkaügyi központnak.

Papp László alpolgármester elmondta: már felvette a kapcsolatot a regionális munkaügyi központ igazgatójával, és tárgyalásokat kezdeményezett a húsipari cég tulajdonosaival és cégvezetőjével. Utóbbira várhatóan szerda délután kerül sor – tette hozzá. Papp László megjegyezte: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne szűnjön meg csaknem négyszáz ember munkahelye, s megmaradjon a város tradicionális iparága.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.